Terug

Weet u een vouwhulpje?

B. Willemse

Toen ik 180 grams glossy inktjetpapier kocht en vroeg of dit wel te vouwen zou zijn kreeg ik als tip naar een hobbywinkel te gaan. Daar zou iets te koop zijn, wat eigenlijk voor iets anders was, maar goed als hulpje bij het vouwen te gebruiken, zodat het glossy papier op de vouw niet lelijk wordt, maar ook op de vouw glossy blijft, zoals het hoort bij een folder met 2 vouwen. Weten jullie meer, over wat en waar ik iets kan kopen waardoor ik 180 grams glossy papier kan vouwen, zonder dat de glossy laag breekt, waardoor de vouw rafelig en lelijk wordt kan kopen?


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste B.Willemse,

 

om een mooi vouw in glossy of metallic papier te krijgen wordt gebruik gemaakt van een 
embossing pen. Dit is een pen met aan het uiteinde een bolletje. Deze zijn in verschillende diktes te koop, u moet om het trekken van een vouwlijn hiermee een  niet te dikke hebben.
Soms worden ze ook als Pergamano pennen of rilpen aangeduid.
Doordat u hiermee een lijn trekt, ontstaat er ruimte waardoor de vouw niet "breekt". U rilt deze lijn altijd op de zijde waar de dal vouw komt.

 

Ik plak hierbij een link naar  de pagina op onze website waar u deze pen kunt vinden. Als u op de link klikt komt u op de juiste pagina. Lukt dit niet kopieer de link dan en plak hem in uw bovenbalk, druk op Enter en dan komt u er ook .

 

http://www.kelihobby.nl/a-30073752/embossen-en-prikken/ns-embossing-pen-dubbel-et003/

 

Ik hoop dat ik uw vraag zo voldoende beantwoord heb en dat u hier wat aan heeft.

 

Met vriendelijke groet, 

 

Lidy Mulder
Keli - Hobby