Een moderne variant van ansichtenkaarten verzamelen

Steeds meer mensen in Nederland vinden hun weg naar de postcrossing community. Postcrossing is een website voor mensen die het leuk vinden om ansichtkaarten te versturen. Op het moment zijn er 150.000 leden in 211 landen die elkaar kaarten sturen. Zo heb je al gauw elke dag een verrassing in de brievenbus!

postegelss

Je stuurt zelf een kaart naar een onbekend persoon op de wereld. Dit doe je door je aan te melden op de website en een adres aan te vragen. Je kiest dan

een kaartje uit en zorgt dat je genoeg postzegels hebt. Op deze kaart vertel je wat over jezelf en zet je een code neer. Deze code wordt door de ontvanger gebruikt om de kaart te registeren. Zodra de kaart geregistreerd is wordt door een andere persoon ergens op de wereld een kaartje naar jou gestuurd.

Waarom zou je het niet doen?
Eigenlijk heeft Postcrossing niet echt nadelen, het enige punt is dat je er wel geld aan kwijt bent. Je

kaarten

moet natuurlijk ansichtkaarten kopen, en postzegels.

Er zijn mensen die zich zorgen maken over de mate van privacy, omdat adressen worden doorgespeeld

aan mensen die je niet kent. Toch is dit niet nodig. Het adres wordt alleen gegeven aan de persoon die een kaartje stuurt. Voor andere leden is dit onzichtbaar.

Waarom zou je het wel doen?
Postcrossing is een leuke, verrassende en relatief simpele hobby. Je krijgt kaarten, postzegels en verhalen van mensen over de hele wereld. Je weet van te voren niet van wie de kaart en komt en wat er op zal staan, hierdoor wordt het erg

kaaarten2

spannend om de post te halen. Je bent echter wel gewaarschuwd: postcrossing kan zwaar verslavend werken!

Bekijk voor meer informatie de website van postcrossing!

Op March 29, 2011