Lentekriebels

Op sommige dagen lijkt het nog een verre droom, maar ineens zal het voorjaar zich aandienen. En natuurlijk ben jij dan helemaal lente-proof!

Frisse start

Zorg ten eerste voor een frisse start in je huis. Een grote voorjaarsschoonmaak is de basis voor het lentegevoel in huis. Na al het poetsen, schobben en boenen komt het leuke werk: decoreren. En de accessoires maak je natuurlijk zelf.

Haal de natuur in huis

Wil je wat anders dan een standaard bosje tulpen? Haal bloembollen. Krokussen, hyacinten, narcissen en blauwe druifjes: zet deze lentebloeiers op tafel in een mooie schaal. Pak bijvoorbeeld een oud bord en versier deze met porseleinverf, een hoopje zand met de bollen erin gelegd en klaar! De bollen bloeien binnen één á twee weken. Een kamertemperatuur die gemiddeld lager ligt dan 20 ºC is gunstig voor een langere bloei.

Oude traditie

Toch blijft dit mooi en hip; de paastak. Zo maakt u een vliegensvlugge moderne versie:
Neem een mooie, wat hogere plantenpot en vul deze met vochtig steekschuim. Steek in het midden van het steekschuim een tak van een hazelaar. Druk hem zo diep mogelijk voor een goede stevigheid. Bedek dan de bovenkant van het schuim rijkelijk met tilantsia, gekleurd garen, veertjes of ander decoratiemateriaal. Voor het extra paasgevoel kunt u wat paaseitjes toevoegen.

Knutsel raak

Maak mooie kleivormen. Haal zelfdrogende klei, deze is tegenwoordig op veel plaatsen verkrijgbaar (hobbywinkel, Hema), koekjesvormen en linten. Rol de klei uit en haal hier de vormen uit en maak een gaatje voor het lint. Laten drogen, lint erdoor en je bent klaar. Verven is niet nodig, maar mag natuurlijk wel. Deze decoratie doet het goed voor het raam, in een paastak of waar dan ook.

Opgeruimd staat netjes

Nadat het hele huis is uitgemest is er nog genoeg over dat een (niet al te duidelijk) plekje moet hebben. Haal een leuk, kleurrijk behangetje en bewaar de oude schoenendozen (of andere doosjes). Beplak deze dozen met het papier en zet ze in de kast of op een plank. De rommel erin en je hebt op een vrolijke manier de frummels weggewerkt.

Op February 14, 2011