Creatief met eigen huis

Toe aan een nieuw interieur of zin om eens creatief te zijn op een andere manier? In dit artikel staan een paar leuke dingen beschreven die je kunt doen met voorwerpen in en rond het huis.

Aardappelstempels
- Aardappelen
- Aardappelschilmesje
- Verf of inkt en papier

Met aardappelen kun je, op een simpele manier, hele leuke stempels maken. Het enige dat je hierbij nodig hebt zijn een zak aardappelen, een schilmesje, verf of inkt en iets om op te stempelen (zoals papier) Nadat je hebt bedacht wat voor een figuurtje je wilt gaan maken snij je deze uit de aardappel met het mesje. Hierbij moet het figuurtje dat je wilt gaan stempelen op de aardappel zitten en de rest weggehaald. Nu kun je de aardappel in de verf of inkt drukken en gebruiken als stempel.

Bloempotten beschilderen
- Een oude stenen bloempot
- Acrylverf en kwasten

Mocht je nog oude bloempotten hebben liggen dan kun je deze ook beschilderen. Het enige dat je hiervoor nodig hebt zijn een oude (het liefst stenen) bloempot, acrylverf en kwasten. Ook kun je met DAS-klei een figuurtje op de bloempot maken. Nadat het figuurtje gehard is kun je deze zo beschilderen dat het lijkt alsof hij onderdeel van de bloempot is.

Fotolijstje versieren
- Een oud fotolijstje
- Houtlijm of secondelijm
- Schelpjes, houtjes, tegelstukjes, macaroni, etc.
- Eventueel (acryl)verf en kwasten

Mocht je nog een oud fotolijstje hebben liggen die toch niet zo mooi is, dan kun je deze beschilderen of versieren met allerhande materialen. Zo kun je schelpjes, houtjes, en macaroni op het fotolijstje plakken. Ook kun je er daarna nog met verf overheen gaan zodat je een egale kleur krijgt met een leuk reliëf. Een andere manier om een fotolijstje te versieren is met scherven van een schoteltje of spiegel. Op deze manier kun je een mozaiek effect verkrijgen op je fotolijst.Collage maken

- Plaatjes uit tijdschriften, foto's, entreekaarten, bonnetje, etc.
- Ondergrond voor de collage (schildersdoek, stevig papier, karton)
- Lijm


Een leuke manier om een verjaardag, dagje uit of vakantie te documenteren is door het maken van een collage en deze op te hangen. Zo'n collage kun je maken op een stevig stuk papier, karton of op een schilderdoek. De voorwerpen die je in de collega kunt plakken zijn onder andere foto's, entreekaartjes, bonnetjes, stukjes uit tijdschriften en folders.

Redactie Klik-info.nl

Op February 10, 2011